Etetőszék,etetőszékek,fa etetőszék,etetőszék olcsón,Pierre Cardin etetőszék

Etetőszék,etetőszékek,fa etetőszék,etetőszék olcsón,etetőszék fa,etetőszék eladó,baba etetőszék,akciós etetőszék,etetőszék akció,Giraffe Club etetőszék,Baby Design etetőszék,Top Rider etetőszék,Pierre Cardin etetőszék,hordozható etetőszék

Etetőszék használata

Alapvetően, a babát borzasztó nehéz ölben etetni, ezért érdemes megvárni azt az időszakot, amikor biztonságosan tud ülni, így alkalmazható etetőszék.

Nagy általánosságban mondhatjuk, hogy egy baba hozzávetőlegesen fél éves kora körül képes biztonságosan ülni. Mivel ennyi ideig minimálisan, mindenképpen érdemes szoptatni, ezért ez nem szokott különösebb problémát okozni.

Amennyiben mégis korábban szokik át a baba a szilárd táplálékra, akkor a korának megfelelő, biztonságosan rögzíthető székben végezzük az etetést.

Az etetőszék pont olyan magasságúra van tervezve, hogy a kismama ülő helyzetben hasonló magasságban legyen a babával, így nem kell erőfeszítéseket tennie egyiküknek sem az etetés során, és kevésbé fárad el a kismama és a baba.

Az első időszakban a babának szokatlan lesz az etetőszék viszonylagos keménysége, ezért érdemes kipárnázni, valamint a folyamat nem mondható túl tisztának, ezért érdemes textilpelenkákkal körbe teríteni.

A baba nagy lépésnek tekinti az etetőszék használatát az első időkben, borzasztó nagy ugrás ez számára az önállósodás felé, ezért teljesen természetes, hogy szeretne tevékenyen részt venni a folyamatban. Mindenképpen adjuk rá lehetőséget, és adjunk neki is egy kiskanalat, különben a mi kezünkből akarja azt folyton kivenni, ami mindenképpen hátráltatja magát a táplálékfelvételt.

A legpraktikusabb, ha az etetőszék vásárlásakor olyan széket választunk, melyet később szét lehet szerelni kis székre és kis asztalra, hiszen ez nagyon jó szolgálatot fog tenni számunkra a későbbi időkben. Akár játszósarokba tehetjük, vagy nagyon sok gyerek még évekig ragaszkodik hozzá, mint „etető” vagy inkább evőszékhez.

Az etetőszéknek megvannak a maga biztonsági szabályai, melyek sokkal nyugodtabbá teszik a kismamát és a baba számára is nagyobb kényelmet nyújtanak. Ezeket érdemes figyelemmel kísérni mindenki nyugalma érdekében.

Első és legfontosabb szabály, hogy még az etetés megkezdése előtt mindent készítsünk oda az etetőszék közelébe. Az ennivalót, kanalat, előkét, papírtörlőt, textilpelenkát, evőeszközt. Fontos, hogy ne hagyjuk magára a babát felügyelet nélkül az etetőszékben, hiszen ha a baba unatkozik, előfordulhat, hogy ki szeretne mászni, ami nem túl biztonságos számára.

Amennyiben a baba túl pici, a biztonsági öveket mindig kapcsoljuk be, hogy véletlenül se legyen képes a baba kicsúszni a székből.

A tisztaságra ügyeljünk, az etetőszéket minden felületén, minden evés után takarítsuk le mosószeres vízzel. Fertőtleníteni nem szükséges, ám evés közben a baba fogdossa azokat a felületeket, és a szennyeződések a szájába kerülhetnek. Amennyiben van rá lehetőség, olyan tisztítószert használjunk ehhez, mely nem tartalmaz semmilyen méreganyagot, és még ezen felül is, bő vízzel öblítsük le a tisztítószer maradványokat.

Vannak, elöl lévő tálcás etetőszékek, melyeket a baba behelyezése után kell a helyére pattintani. Ezt mindig alaposan ellenőrizzük, hogy valóban a helyén van-e a tálca, hogy a baba előre lendülve véletlenül se legyen képes azt kimozdítani a helyéről, és ezzel egyidőben kibukni az ülésből.

Vannak, összecsukható etetőszékek. Ezeknél a székeknél alaposan ellenőrizzük, hogy rögzítve vannak, és nem csukódnak össze a baba egy-egy nagyobb rándulására.

Lehetőleg, a magas etetőszéket ne tegyük falhoz, vagy bútorhoz közel, ezzel elkerülhetjük, hogy a baba elrúgja magát, és felboruljon székkel együtt.

Asztalra szerelhető széket csak olyan asztalhoz rögzítsünk, mely önmagában elég stabil ahhoz, hogy elbírja a baba súlyát, akkor is, ha rúgkapál, ellenkező esetben a baba könnyedén kibillentheti az asztalt.

Mindezek az elővigyázatos akciók szükségesek, ám a legbiztonságosabb, ha a kismama nem hagyja magára a babát az etetőszékben, még pár percre sem.


laci_oldalar2.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 32
Heti: 153
Havi: 1 097
Össz.: 265 427

Látogatottság növelés
Oldal: Etetőszék használata
Etetőszék,etetőszékek,fa etetőszék,etetőszék olcsón,Pierre Cardin etetőszék - © 2008 - 2019 - etetoszek.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: princess fa etetőszék jatek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »